İlk teravih namazı 17 Haziran Çarşamba akşamı kılınacak. Ramazanı Şerif’in ilk günü ise 18 Haziran Perşembe günü idrak edilecek. Üç ayların sonuncu olan 11 ayın sultanı ramazan ayı için İl Müftüsü Selami Emen vatandaşlara önemli mesajlar verdi. Emen, vatandaşların iyilik yapmasını ve ramazan ayını gerektiği şekilde değerlendirmelerini istedi.
Müftü Emen, ramazan ayında Düzce merkez ve ilçelerde camilerde program düzenleneceğini söyledi. Emen, ramazan ayının oruç ve Kur’an-ı Kerim ayı olduğunu belirtti. “Ramazan ayı Kur’an-ın indirilmeye başlandığı aydır. Kur’an insanlara hidayet rehberi olarak indirildi. Hak ve batıl Kur’an’la ayırt ediliyor.”
Emen, çocukların aileleriyle camiye gelmelerini özellikle tavsiye ederek bu yıl ramazan ayının yaz Kur’an Kurslarıyla aynı döneme denk geldiğini ve bunun çocuklar için olumlu olduğunu aktardı.
Mali bir ibadet olan Fitre ’den bahseden Emen, bu yıl fitre bedelinin 11,5 TL olduğunu ve kimlerin fitre vereceğini dile getirdi. “Fitre dinen zengin olan her Müslümanın vermesi gereken bir şeydir. Onunda fakirleri sevindirmek suretiyle yapılması gerekir. Zengin olan kardeşlerimiz ramazanda verirlerse hem sevabına nail olurlar hem de ramazanda hayır yapmış olurlar.”
Oruç riya karışmayan tek ibadet diyen Emen, Allah’ın orucun sevabının bizzat verdiğini vurguladı.
Emen, vatandaşların lüks ve israftan kaçınarak normal bir zamanda nasıl hareket ediliyorsa ramazanda da aynı hareket edilmeli diyerek fakirlere sofrada yer verilmesini istedi.

HABER;Y.SEVER