Düzce İl Müftüsü Selami Emen, ÖNCÜ TV’de Gazeteci Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu MANŞET programına konuk oldu. Emen, yarın akşam icra edilecek Mevlid Kandili arifesinde Mevlid Kandili’nin İslam’daki yeri ile faziletleri hakkında bilgiler verirken o gece neler yapılması gerektiğini paylaştı.

Örnek hayatını uygularsak Mevlid Kandili’nin manası anlaşılır
Mevlid Kandili Hazreti Muhammed’i anlamak için bir vesile olduğunu belirten Emen Mevlid kandilinin anlamını dile getirdi: “Kandilde ibadetimizi yaptığımız gibi peygamberimizi analım. En güzel örneği örnek almak durumundayız. Mevlid Kandili bunu anlatır. Peygamber efendimizi ‘anmadan anlamaya’ anlatıyor. Sadece anmak değil, insanların gönlünde, fikrinde, zihninde Allah Resulü’nün örnek hayatı her yerde olmalıdır. Bunu yaparsak Mevlid Kandili’nin manası anlaşılmış olur.”

Mevlid Kandilleri Peygamber efendimizin mesajının verildiği gece olduğunu kaydeden Emen, gecenin inananlar tarafından verilen mesajın anlaşıldığı ve alındığı geceler olması gerektiğini vurguladı.

Kur'an-ı Kerim'in evrensel olduğunu bildiren Emen Kur'an-ı Kerim'in dilinin 'Rab'dan gelen rapça olduğunu söyledi.

Kandilde yapılması gerekenler
Tüm vatandaşların kandilini tebrik eden Emen, kandil akşamının nasıl değerlendirilmesi gerektiğini anlattı. “Akşam ve yatsı namazlarını camide çocuklarımızla birlikte, eşlerimizi, aile efradımızı camilere getirelim. Kandil programını dinlesinler. 5 vakit namazımızın vitirde dahil olmak üzere kazasını kılalım. Kur’an okumasını bilenler okusun. Bol bol dualar yapılır. O gece bunlar yeterlidir. Yoksa yüz rekat, bin rekat namaz kıl böyle bir şey yok. Sabah namazını kılar, duasını yapar. Dargınlar barışır, imkanı olmayanlara imkan sağlanır. Hal hatır sorulur. Kandil tebrik edilir. Dargınlar barışır. Kandil aydınlık demektir. Düzce’de kandil gecesi camileri dolduruyor. Camiye girmek demek Allah’a misafir olmak demektir. Allah’a edilen duada açılan el boş geri çevrilmez.”