Bu yıl 12.’si düzenlenen EMITT Fuarı start aldı. 17 Şubat 2008 tarihine kadar sürecek olan fuarda 50 ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde katılımcı bir araya geldi. Fuarın açılışını  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı. 

Açılış sırasında bir konuşma yapan Günay, turizmin dünya barışına yaptığı katkıların çok büyük olduğunu söyledi. Turizm Bakanı fuarın Dünyanın en büyük 10 fuarı arasında  haklı yerini aldığını ifade etti.

 Her geçen yıl bir öncekine göre daha fazla rağbet görmesi ile dikkat çeken fuara, ilimiz de Düzce Valiliği İl Kültür ve Turzim Müdürlüğü, Düzce Belediyesi ve Kay-Der Kaynaşlı Kalkındırma Güzelleştirme Turizm Derneği stantlarıyla tanıtılıyor.

Bu yıl 10 ayrı salonda gerçekleştirilen fuarda ilimiz stantları 5. salonda yer alıyor. İki nolu salonda yurt dışı katılımcılar, 2 nolu salonda otel ve acenteler, 5 ve 6 nolu salonlarda kültür ve turizm müdürlükleri, valilikler ve beldeler, 7 nolu salonda yerli tur operatörleri, 8 nolu salonda oteller ve beldeler, 9 nolu salonda rent a car ile organizasyon şirketleri, 10 nolu salonda da sağlık turizmi, termal turizm kuruluşları ile hastaneler bulunuyor.

 İlimize özgü yöresel el sanatlarının da görücüye çıktığı fuarda il müdürlüğü 312, Düzce Belediyesi ise 141 nolu stantta. Kay-Der ise Kaynaşlı başta olmak üzere ilimizi 333 nolu stantta tanıtıyor.

 Fuara katılan ülkelerden bazıları şöyle; Almanya, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Hollanda, Ukrayna, Portekiz, Makedonya, İran, Yunanistan, Güney Afrika ve Rusya.