9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında 16.’sı düzenlenecek olan EMİTT fuarına MARKA’nın mensubu olduğu Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova ile birlikte ortak katılımı gerçekleştirmek adına bu yıl Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’ne üye iller yani Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri ile birlikte katılım sağlanacak. Bu konu ile ilgili bugün Düzce’de yapılan toplantıda konuşan MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, geçtiğimiz yıl yapılan EMİTT’in marka çatısı altındaki illere büyük katkı sağladığını ve bu yıl katılımın daha da büyük olacağını belirtti. BAKAB ve BAKKA ile birlikte daha büyük gelişim kaydedileceğini ifade eden Ayan, EMİTT’e boy göstermenin çok önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, 9 ilin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının bölge açısından çok önemli olduğunu ve bu yıl EMİTT’te daha profesyonel bir çalışma ile yer alacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından 2012 EMİTT Fuarına katılımın sağlanacağı stantların ön tasarım çalışmaları hakkında slayt gösterisi ile sunum yapıldı. Toplantıya MARKA, BAKAB ve BAKKA yetkilileri ile birlikte illerin kurum temsilcileri katıldı.

Haber; R. BAL