Bu yıl 12’ncisi düzenlenen, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan ve 50 ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde katılımcıyı bir araya getiren uluslararası EMİTT fuarı’nda Düzce adına katılan üç stand büyük ilgi gördü.

Festivalin son günü İstanbul’u etkisi altına alan soğuk hava ve kar nedeniyle ziyaretçi sayısının azalmasına rağmen, ilk günlerde geçtiğimiz yıllardakinin çok üzerinde gerçekleşen ziyaretçi sayısı, katılımcıların yüzünü güldürdü. Fuarda Düzce’nin interaktif tanıtım standı ve el sanatları, özellikle ebru sanatının örneklerinin sunulduğu stand yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

Fuar için İstanbul’da bulunan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu yıl tüm standların geçtiğimiz yıla göre profesyonelce hazırlandığını ifade ederken, Belediyenin İnteraktif tanıtım standında, resim, karikatür çizdirmek isteyenlerin sıraya girdiğini,   Düzce’nin kültürel çeşitliliğini yansıtan Çerkez, Abaza ve Gürcü  halk oyunlarını izlemek isteyenlerin standa ilgi gösterdiğini ifade etti.

Düzce’nin tanıtımı için doğal güzelliklerinin gösterildiği kartpostallar, broşürler ve tütün kolonyası gibi yerel ürünlerin ziyaretçilere hediye edildiğini söyleyen Keleş, çalışmaların somut sonuçlarının mutlaka görüleceğini dile getirdi. Başkan Keleş, gerek ulusal, gerekse uluslar arası alanda Düzce’nin Kültür Kenti ve ekolojik turizm özellikleri için tanıtılmasına çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak ise, fuarın son gününde izleyici sayısının bir miktar azalmasını bir fırsat olarak gördüklerini, bu sayede turizm acenteleri ile birebir görüşme olanağı bulduklarını söyledi. Budak, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın düzce standını ziyareti sırasında beğenisini dile getirdiğini, kendisine Düzce’nin yerel ürünlerinden oluşan bir Düzce sepeti hediye ettiklerini ifade etti. Kültür ve Turizm Müdürü Budak, ulusal televizyonlar ile güzel programlar da yaptıklarını da sözlerine ekledi.