Yaklaşık bir yıldır ekonomideki iniş çıkışlar her kesim gibi emlak piyasasını ve emlakçıları da olumsuz etkiledi. 2008 yılında neredeyse durma noktasına gelen emlak piyasası, ev kiraları ve satışları emlakçılar üzerinde olumsuz etki bırakırken konu hakkında bilgilerini aldığımız Düzce Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Kaya 2009 yılından da beklentilerinin olmadığını söyledi.

Kaya, “ 2008 yılına girerken bu yılın emlak piyasası için olumlu geçeceğini zannediyorduk ama beklediğimiz sonucu alamadık. 2009 yılından da çok fazla bir beklentimiz kalmadı. Bu olumsuz durumun 2009 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz. Ama tabi ki tersi olursa bu da bizi mutlu eder.” şeklinde konuştu.

Düzce'deki emlak piyasasına da değinen Kaya, “Düzce'de şu an ev kiraları ve ev fiyatları yüksek değerlerde bulunuyor. Yeni Kent'ten Düzce'ye doğru bir geçiş hareketi de başladı. Konut fiyatları yüzünden vatandaşlarda emlak piyasasına yönelmek istemiyor. Emlak için bize başvuranların sayısında da belirgin bir azalma oldu. Bu durumda emlakçıları olumsuz etkiliyor.” ifadelerini kullandı.