Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi kapsamında yeni Emniyet Genel Müdürü açıklandı.

Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliği’ne görevlendirildi.

Boşalan Emniyet Genel Müdürlüğü görevine ise son olarak Şırnak Valisi olarak görev yapan Mehmet Aktaş getirildi.

Aktaş’tan boşalan Şırnak Valiliği’ne, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliği’ne ise bir dönem Hakkari Belediye Başkan vekilliği görevini de yürüten Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atandı.



Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Aktaş, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra, sırasıyla Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde, Malatya’nın Kuluncak İlçesinde, Muş’un Hasköy ilçesinde, Düzce’nin Cumayeri ilçesinde ve Rize’nin Çayeli ilçesinde kaymakamlık görevinde bulundu.

2010-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanı olarak görev yapana Aktaş, daha sonra İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Aktaş, 2016 yılında Karabük Valisi, 2017 yılında da Şırnak Valisi olarak görev yaptı. bulunmuştur.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU