Ticaret Sanayi Odasında 48 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek görüş alışverişlerinde bulunan İl Eminiyet Müdürü Ali Gezer ve şube müdürleri genel asayış konularında bigi alışverişinde bulundular.
İl Emniyet Müdürü Ali Gezer toplantının amacı hakkında bilgiler verdikten sonra polis sorumluluk bölgelerinde huzur ve güven ortamının sağlanması için bizler 24 saat süreyle görev başındayız ve siz muhtarlarımızla sık sık biraraya geliyoruz. Bu toplantıları daha sık yapmayı planlıyoruz. Amacımız sizlerin mahallelerdeki devletin ilk elleri ve gözlerisiniz bu nedenle her sorumluluklarımız sınırları içinde mahallelerinizde yaşanan sıkıntalır bizlere iletirseniz sorun büyümeden birlikte çözüm yollarını tespit ederek çözeriz dedi. Her geçen gün ilimizde yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili muhtarlara teknik bilgiler veren Asayiş Şube Müdürü Osman Tuna konuşmasının ilk bölümünde suç ve suçlulurala mücadelede öncelikli destekçilerinin halk olduğunu belirtti. Tuna, biz suçları şahsa ve mala karşı ikiye ayırıyoruz. Şahsa karşı suçlarda %100 başarımız var. Hiç faili meçhulümüz yok. Ancak mala karşı işlenen suçlarda çok başarılı olmadığımız düşünüyoruz. Suçları en aza indirmek, olmuşsa faillerini yakalamak için her daim çalışmamız var. 5 ay içerisinde ev, işyeri ve otodan olmak üzere toplamda 362 tane hırsızlık olayı olmuştur. Bu olaylara karışan 215 kişiyi yakaldık. Adli mercilere çıkartılan bu kişilerden 42 tanesi tutuklanmıştır. Şuan hırsızlık olaylarında ciddi bir düşme var dedi ve bunun nedenin ise hırsızlık olaylarını meslek haline getirmiş kişilerin cezaevinde olmasına bağladı.
Bu hırsızlık olaylarına karışan kişilerin çocuğunun il dışından geldiğini belirten İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, barınmak için de Ağa mahallesi, Çay mahallesi ve Çamköy mahallesi seçtiklerini söyledi. Gezer muhtarlardan ricada bulunarak, "yabancı kişilerin, yabancı simaların, tanımadığınız araçların ve tanımadığınız grupların mahallenizde bazı evlere girip çıktığını tespit ettiğinizde bizimle paylaşın. Hırsızlık yapan bu kişiler bu üç mahallede barınmada kolaylık görüyorlar. Bunu muhtarlarımız bizimle paylaşmalı bu bir ispiyonculuk, gambazlama değildir. Bu bilgi paylaşımıdır. diyerek muhtarların bu konularda duyarlı olmalarını istedi.

Haber; Ş. ÇAKIR