164 yıl önce kurulan polis teşkilatının 164. yılı düzenlenen programlarla kutlanmaya devam ediliyor. Programlar kapsamında bugün de Anıt Park'a çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Genç yaşlı demeden her yaştan vatandaşın katıldığı programda açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, polis teşkilatının günümüzde önemli bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Kılınç, “Türk polis teşkilatı günümüzde o kadar iyi çalışmaktadır ki polis okullarımıza yurt dışından bile öğrenci gelmektedir. Teşkilat yapısıyla bazı ülkelere de örnek olmaktadır. Emniyet teşkilatımızın kurulduğu günden bu güne kadar yaptığı başarılı çalışmalarda ortadadır. Ben bütün teşkilatımızın bu güzel gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“Başarılı çalışmalara imza attık.”

İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman da yaptığı konuşmada bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da ülke için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, “Polis teşkilatının yaptığı başarılı çalışmalar herkes tarafından bilinmektedir. Biz, bu başarılı çalışmalarımıza bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. Polis teşkilatımız her zaman vatandaşlarımızın hizmetindedir.” ifadelerini yer verdi.

Programda şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Programın ardından emniyet teşkilatına bağlı motorize ekipleri merkez de tur attı.