Düzce'de son günlerde Madde Bağımlılığı tuzağına düşen gençlerin sayısı hızla artış gösterirken, çevreye zarar veren bu gençler için halk çözüm istiyor. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Vali Adnan Yılmaz, Düzce'de gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek amacıyla yürütülen bir projenin olduğunu,bilimsel tedavi yöntemleri üzerinde de çalışıldığı bilgisini verdi.

Bu kolay bir mücadele değil

Vali Yılmaz, “Yeni değilde devam eden bir projemiz var. emniyet müdürümüz yakınen konuyu takip ediyor. Biz el ele vermeliyiz. Bu kolay bir müdacele değildir. Uyuşturucu tiner ve benzeri maddelerle mücadele zor ve uzun soluklu bir mücadeledir. Bunun bilimsel olarak tedavi yanı da vardır. İlk adım istasyonları da vardır. Arkadaşlarımız bu konuda çalışıyorlar. Vakti zamanı gelince olgunlaştığında bunu görereceğiz.”dedi.

Madde bağımlılığın uzun soluklu mücadele olduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz, gençlerin vakitlerini daha verimli geçireceğe mekanların arttırılamasının önemli olduğunu söyledi. Antalya'da örnek projelerin olduğu söyleyen Yılmaz, konu üzerinde çalışıldığını belirtti.

Bir günde kurtulması mümkün değil

Vali Yılmaz, “Ben bunun örneğini Antalyada görmüştüm arkadaşlarım onun üzerinde çalışıyorlar. Proje var, markanın desteğiyle herşey olabilir. Bu tür kişilerin müptela olduğu şeylerden bir günde kurtulması mümkün değil. Önemli olan gençlik merkezlerinin çoğaltarak gençliğimizi yönlendirmek. En güzel ilacı budur. Bu risk grubumuzu gençlerin vakit geçireceği tesisleri çoğaltarak topluma kazandırmalıyız.”diye konuştu.

  

Antalya'daki Dost Eli Projesi
 
Düzce'de yürütülen projenin ayrıntıları açıklanmazken Vali Adnan Yılmaz'ın da bahsettiği Antalya'daki projeyi araştırdık.
 
Antalya Emniyet Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi ele ele vererek geliştirdiği proje uyuşturucunun zararlarını anlatmak için kullanılan yöntemler terk ediliyor.