Resmi Gazete'de de yayınlanan ve Emniyet Müdürlüklerindeki atamalarla ilgili çıkarılan kararnameyle Saim İşlek Merkez'e alınmış yerine Karabük İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman getirilmişti. Saim İşlek'in Düzce'ye veda etmesinden sonra bugün Düzce'ye gelen İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, emniyet teşkilatıyla selamlaşarak ekip arkadaşlarıyla tanıştı.

Yeni makamına gelen Kahraman, makam koltuğuna oturduğu gibi basın açıklaması yaparak “Düzce'nin güvenliği için elimizden geleni yapacağız. Ekip arkadaşlarımızla birlikte gece – gündüz asayişi sağlamak için çalışacağız. Şunu da belirtmeliyim ki kapımız herkese açıktır. Bizden yardım isteyen her vatandaşımıza imkanlarımız neticesinde yardıma hazırız. Bizden öncekiler Düzce'nin güvenliği için nasıl çalıştılarsa bizde bizden sonra gelecek arkadaşlarımız için aynı şekilde çalışacağız.” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğüne bugün başlayan Zekeriya Kahraman 38 yıldır emniyet teşkilatında çalışırken 8 yıldır Emniyet Müdürlüğü yapıyor ve bu süre dahilinde Hakkari, Karabük İl Emniyet Müdürlüğünde bulunmuş ve son olarak ta Düzce'de Emniyet Müdürlüğü görevini üstleniyor. Üç çocuk sahibi olan Kahraman'ın oğulları yüzbaşı, baş komiser ve makine mühendisliği işlerinde çalışıyor.