20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle Düzce Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Amirliğince daha önce büyük çoğunluğunun Düzce’yi  görmemiş ve Yığılca ilçesinde oturan 50 çocuk Düzce’ye getirildi. Hastane caddesi üzerinde bulunan Çocuk Şube Amirliği bahçesine gelen öğrencilere burada ismi Ares olan rottweiler cinsi bir polis köpeğinin gösterisi sunuldu. Çocuklar daha sonra minibüslerle Yimpaş Alışveriş Merkezinin ikinci katında bulunan çocuk oyun salonuna götürüldü. Çocuklara burada Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğüne bağlı TOGEM tarafından çikolata ikram edildi. Oyun salonundaki oyuncakların başına üşüşen çocukların sevinçleri görülmeye değerdi.

Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman bir süre çocuklarla langırt oynadı. Çarpışan otolara binmek için sıra bekleyen çocuklar arkadaşlarının otolardan çabuk inmesi için adeta dua ettiler. Polislerinde çocukların eğlenmesine yardımcı olduğu programda Düzce İl Müftülüğü tarafından çocuklara dini içerikli kitap hediye edildi. Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü Tarafından da eğlenceye katılan çocuklara hediyeler verildi.
Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Çocukların yarınımız olduğunu belirterek anne babalara seslendi. Zekeriya Kahraman,” Çocuklar bizim yarınlarımız, Özellikle ailelere büyük iş düşüyor. Sadece söylemekle olmuyor, çocuklarımıza sahip çıkmak gerekiyor. Mesela kış ayları geliyor. Zaman, zaman mendil satan, dilenen çocukları görüyoruz. Biz bunlara kesinlikle müsaade etmemeyi düşünüyoruz. İkincisi aileleriyle irtibat kurmayı düşünüyoruz. Bir sorunu bir sıkıntısı olan olursa mutlaka bizim bu şubemizle irtibata geçmesini istiyoruz. Çocukları sokağa salmakla iş bitmiyor. En azından onlara sahip çıkmamız gerekiyor. En azından iyi bir eğitim almaları için hepimiz üzerimize düşen görevleri yapmamız gerekiyor. Biz bu gün küçük, minnacık bir faaliyet yaptık inşallah bunları yoğunlaştırırız.” ifadelerini kullandı. Düzcey'i daha önce hiç görmeyen ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün organizasyonuyla Dünya Çocuk Hakları Gününde Düzce'ye gelip eğlenen çocuklar güzel bir gün geçirmenin ardından dönüş yolculuğuna çıktılar.