Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, telefonla arayarak kontör ve para dolandırıcılığı yapanlara karşı vatandaşı uyarmak amacıyla merkezde çeşitli noktalara uyarı yazısı koydu.

Emniyet, mesajlı uyarının ardından şimdi de afişle vatandaşı dolandırıcılara karşı uyarıyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından, cep ya da ev telefonuyla arayarak kontör ve para dolandırıcılığı yapanlara karşı vatandaşı uyarmak amacıyla bankamatik gibi vatandaşların yoğunluk gösterdiği noktalara uyarı yazısı koydu.

Uyarılarda vatandaşların, kendilerini polis, avukat, doktor ya da başka kamu görevlisi olarak tanıtan şahıslara inanmamaları istendi. Bu gibi durumlarla karşılaşıldığında, görevlilere bilgi vererek ya da 155 polis imdat telefonunun arayarak şikayetçi olmaları istendi.

Uyarıda şu ifadelere yer verildi.

“Telefonla arayarak dolandırıcılık yapanlara dikkat! Kullanmış olduğunuz cep telefonunuzu arayarak kendilerini polis, asker, hakim ve savcı olarak tanıtıp verdikleri TC. Numaralarına telefon numaralarına veya hesap numaralarına para göndermenizi isteyen şahıslara ATM’lerden veya bankalardan kesinlikle para göndermeyiniz.”

Haber; R. BAL