Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in imzasıyla tüm illere gönderilen genelgede, halkın yoğun olarak bulunduğu eğlence yerleri, alışveriş merkezleri ve ana arterlerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya ve motorlu devriyelerin artırılması istendi.
Genelgeye göre, yolcu ve araç yoğunluğu göz önüne alınarak, karayolları, havaalanları, limanlar, metro ve tren istasyonlarıyla otobüs, minibüs duraklarında, gerektiğinde ekip takviyesi yapılarak kontroller arttırılacak. Gazino, bar, otel, motel, kahvehane ve lokanta gibi umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde vatandaşların huzurunu bozan davranışların önlenmesi için denetimler yapılacak.
Vatandaşların yeni yıla girmek için toplandıkları meydanlarda taciz olayları yaşanmaması için gerekli tedbirler alınacak. Kutlamalarda havai fişek ve maytap gibi patlayıcı maddelerin mevzuatta belirtilen hususlar doğrultusunda kullanılmasına özen gösterilecek. Meydana gelmesi muhtemel terör eylemlerine karşı şüpheli çanta, paket ve poşetler üzerinde yapılan denetim ve kontroller arttırılacak.
Denetimlerde görevli personel, vatandaşlara hitap ederken saygılı ve kararlı olacak, halkla ilişkileri zedeleyecek diyalog ve tartışmalara girilmeyecek. Emniyet müdürlükleri, gerekli gördükleri her türlü tedbiri alacak, güvenlik hizmetinde vatandaş memnuniyetinin yüksek tutulması için hassas davranılacak.