Emniyet Teşkilatının 164. yılı kutlanırken, 10 Nisan tarihine kadar sürecek olan Polis Haftası da başladı. Hafta boyunca yapılacak etkinliklere ilk olarak şehit ailelerini ziyaret ile başlayan İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman ailelere, 9 Nisan'da yapılacak olan yemek programı için davetiye verirken, küçük hediyeler de verdi. Kahraman ile birlikte ziyaretlere eşi Zeynep Kahraman ve Düzce Emniyeti'nde görev yapan müdür eşleri de katıldı.

9 Ocak 2008 tarihinde Ankara Kızılcıhamam'da görev yaparken, silahlı bir çatışma sonucu şehit olan Gökhan Elbistan'ın ailesini ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, burada yaptığı konuşma da, polisliğin zor bir meslek olduğunu ve nerede, ne zaman, ne olacağının belli olmadığını dile getirdi. 34 yaşında görevi başında şehit olan Gökhan Elbistan'ın geride kalan eşi Özlem Elbistan ve 3 yaşındaki yavrusu için sabır ve başsağlığı dileyen Kahraman, her zaman için şehit ailelerinin yanında olduğunu, her türlü sorunları için emniyetin kapısının sonuna kadar kendilerine açık olacağını ifade etti.

Polis Haftası nedeniyle, görevi başında şehit olan polisler için 9 Nisan Çarşamba günü Mevlid'i Şerif okunacak. İkindi namazının ardından Merkez Büyük Camii'de okutulacak olan Mevlid'e, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar'ın da katılacağını belirten İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, “Görevi başında şehit olan polislerimizi dualarla anacağız.” dedi.