Düzce Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Ramazan bayramı dolayısıyla bu akşam itibaren vatandaşların can ve mal emniyetinin korunması, huzur ve güven ortamının sağlanması ve Ramazan Bayramının huzur içerisinde kutlanması için ek tedbirler aldı.
Asayiş yönünden bayram öncesi, süresi ve sonrasında özellikle çarşı, Pazar ve büyük alışveriş merkezinden muhtelif amaçlarla düzenlenmiş plan kutlamalarda ve eğlence yerlerinde halkın yoğun olduğu bölgelerde; hırsızlık yankesicilik, dolandırıcılık, kap-kaç, sahte para olaylarına karşı mücadele için her gün için resmi ve sivil olmak üzere 19 ekip ve toplam 180 personel görev yapacak.

Maytap, mantar, çatapat ve izinsiz havai fişek satışına halkın huzur ve sükununu bozacak ve tehlike arz edecek şekilde kullanılmasına müsaade edilmeyecek, silah atılması sureti ile telafisi mümkün olmayacak üzücü hadiseleri ve meydana gelebilecek tehlikeli durumları önlemeye yönelik olarak planlanmış olan tedbirler uygulanacak.

Trafik yönünden İl merkezi giriş-çıkış noktalarında, otoyol ve çevre yolu bağlantılarında denetim ve kontroller sıklaştırılacak. Trafik kontrollerinde kazaların oluşumunda büyük rol oynayan emniyet kemeri, alkol, aşırı hız, hatalı sollama, ışık ihlali, yakın takip, şerit ihlali ve toplu taşıma araçlarında yapılabilecek kural ihlalleri ile fuzuli park ve kural dışı davranışların denetlemelerine görevli ekiplere takviye ekipler de çıkarılması suretiyle ağırlık verilecek. Trafik yönünden alınacak tedbirlerde her gün için otoyol ve çevre yolu bağlantılarında 6 eki ve toplam 48 personel, şehir merkezinde ise 7 ekip ve toplam 70 personel görev yapacak.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada vatandaşın araç ile yolculuğa çıkmadan önce araç bakımlarını yaptırmaları, uykusuz, yorgun ve alkollü olarak trafiğe çıkmamaları, yolculuk esnasında emniyet kemeri takmaları, hız yapmamaları, araç takip mesafelerine şerit izleme ve değiştirme kurullarına uymaları istendi. Yine, vatandaşlardan trafik kurallarına ve işaretlerine uyulması gerektiği hatırlatılarak, gerektiğinde güvenlik kuvvetlerine ihbar ve şikayette bulunulması istendi.