Düzce Manşet Gazetesi internet sitesinde sorulan “Düzce'nin en acil ihtiyacı hangisi?” sorusunu bir de sokaktaki vatandaşlarımıza sorduk. Terminal, katı atık, otopark, kültür merkezi ve TEM çıkışı gibi çözümü beklenen sorunları sıraladığımızda vatandaşlardan aldığımız ilk yanıt terminal oldu.

Şehir merkezinde bulunan terminalin Düzce'ye yakışmadığını savunan vatandaşlar, trafik akışını da olumsuz etkilediği görüşünü bildirdi. Terminalin yapılması planlanan alan da vatandaşların eleştirdiği bir diğer konuydu. Kimi vatandaşlarımız trafik açısından terminalin şehir dışına yapılması gerektiğini savunurken, kimileri de şehir merkezine yakın olması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların en çok dile getirdiği bir diğer konu ise otopark sorunu oldu. Şehir içi trafiğin yoğunluğundan yakınan vatandaşlar, park sorununun çözüm bulması gereken sorunların başında olduğunu dile getirdi. Vatandaşların bazıları çöp konusunun da önemli olduğunu belirtirken, Düzce'nin hiçbir konuda ihtiyacı bulunmadığını savunanlar da vardı.

Öte yandan Manşet Gazetesi'nin internet sitesindeki ankette de terminal başı çekerken terminalden sonra 2. sırayı katı atık tesisi alıyor. Bugünkü verilere göre, 3. sırayı otopark sorunu ve Kültür Merkezi paylaşırken 4. sırada ise az bir farkla TEM çıkışı yer alıyor.

Haber: S. KAŞKIR