15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısından sonra halkın sokağa dökülmesiyle amacına ulaşamayan darbe girişimiyle ilgili, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (DESOB)  Başkanı Mustafa Kayıkçı, yönetim kurulu üyeleri ve bazı oda başkanları bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan DESOB Başkanı Kayıkçı, darbe girişimini gerçekleştirenlerin en ağır cezayı almalarını istedi.

RÖP: DÜZCE ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI MUSTAFA KAYIKÇI

Kayıkçı,“15 Temmuz akşamı demokrasimize ve milli idareye darbe vurmak, ülkemizi parçalamak için yıllarca hain planlar yaparak, devletin çeşitli kademelerine sızmış FETÖ teröristlerinin her noktada sıkıştıkça tek kurtuluşu zaten planladıkları kalkışma planını ihtilale çevirip, devlet yönetimine el koymak olan bu hain terörist oluşumu, Cumhuriyet tarihinde hiç örneği olmayan görevi devletimizi, milletimizi, bekamızı korumak olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yüz karası olmuş, polisimize, askerimize halkımıza acımasızca haince kurşun sıkmış, Büyük Millet Meclisimizi bombalamış, yolları kesmiş, hava limanlarını basmış, milli iradeye bomba atmış ihanet etmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımıza yaptığı “alanlara inin, hava limanlarına yürüyün,  ülkemize sahip çıkın” çağrısına ülkesini, milletini seven bu büyük millet kalkışmayı canı pahasına önlemekte en büyük rolü oynamış demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Bu itibarla tarihimizde emsaline rastlanmamış bu acımasızca ihanetin, hak ettiği en ağır cezayı almasını bekliyoruz”dedi.

FETÖ’cü terör örgütü mensuplarının temizleneceğini söyleyen Kayıkçı, millete birlik çağrısı yaptı.

Kayıkçı,“Devletin çeşitli kademelerinde olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerin’de de terörist unsurların ayıklanacağına olan inancımız tamdır.  Gün bugündür. Ülkemize, hükümetimize ve demokrasimize sahip çıkma günüdür.”ifadelerini kullandı.

DESOB Başkanı Kayıkçı, Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak her zaman, tek vücut halinde ülkenin bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için her ne şart altında olursa olsun daima devletin ve milletin yanında yer alacaklarını da sözlerine ekledi.

Haber; S.KAŞKIR