Düzce Valiliği Ramazan ayı nedeniyle şehit ve gazi aileleri için iftar yemeği düzenledi. Belediye Sosyal Tesislerindeki iftara Düzce Valisi Vasip Şahin, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, ve şehit aileleri ile yakınları katıldı.

Vali Şahin yemeğe katılan şehit aileleri ile yakından ilgilendi. Başta Valisi Vasip Şahin olmak üzere tüm protokol mensupları ayrı ayrı şehit aile yakınlarının masalarına oturdu ve iftarını beraber açtı.

İftar sonrasında bir konuşma yapan Vali Şahin, 'Aziz şehitlerimiz ruhaniyetleri ile aramızdalar' diyerek “Sizler aslanlar gibi fidanlarınızı bu topraklar için verdiniz. Sizler bu ülke için yapılabilecek en büyük fedakârlığı yaptınız” sözleri ile Şehit ailelerine duygu yüklü bir konuşma yaptı. Şahin sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şehitlerimizin de bizimle aynı sofrada olduklarına inanıyoruz. Onlar zaten ölmediler, bu akşam bizimle birlikteler. Ruhları şad olsun. Bu topraklar konum itibariyle herkesin hem ilgisi hem de kıskançlığını çekmiştir. Tarihin başlangıcından itibaren bize biçilmiş rolü oynuyoruz. Bu topraklarda şehitlerimizin kanlarıyla ve gazilerimizin fedakarlıkları ile yaşıyoruz. Dünyanın merkezi olmanın bedeli var ve biz de bu bedeli ödüyoruz”

Düzce Milletvekilleri adına konuşan Osman Çakır ise “ Gazilerimiz kanlarını, şehitlerimiz de bizim için canlarını feda ettiler. Şehit ve gazi ailelerine olan şükranlarımı sunmak için konuşuyorum. Demokratik açılım ile ülkemizde artık bu acıları yaşamayacağız” dedi.

Haber; S. KAŞKIR