Yeni anayasa için hazırladıkları anayasa taslağını sivil toplum kurumları ile paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla ziyaretler düzenleyen Has Parti Yönetim Kurulu Üyeleri bugün Düzce Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

HAS Parti Düzce İl Teşkilat Başkanı Yaşar Uluşan hazırladıkları anayasa taslağını Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük’e teslim ederek yeni anayasa ile ilgili görüşlerini aldı. Has Parti’yi bu çalışmasından dolayı tebrik eden Büyük, bütün kesimlerin temsil edileceği bir anayasanın belirlenmesi noktasında sıkıntılar olduğunu belirterek iyi bir anayasa için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Büyük, “Bütün siyasi ve sivil toplum örgütlerinin birleştiği tek bir konu var. O da anayasanın yeniden hazırlanması. Mevcut iktidar da muhalefet de yeni anayasaya hayır demiyor. Burada en büyük sıkıntı herkesin anayasası olacağı için uzlaşma sağlama noktasında. Herkesin yeni anayasayı bu benim anayasam diyerek kucaklaması lazım. Anayasa bugün at yenisini koy diyebileceğimiz bir şey değil. Biraz geç olsun temiz olsun. İyi bir anayasa hepimiz “evet” diyoruz ve iyi bir anayasanın Türkiye’nin önünü açacağını düşünüyorum.” dedi.

Haber: S.KAŞKIR