Devletin Yükünü Aldık Götürüyoruz
Canbasoğlu, “340 tane eylem planımız var. 81 ilde hayata geçirilecek.   Her ilden alınan görüşler bir çanakta toplanıyor. Bilişim uzmanlarımızla programlarımızı yapıyoruz. Sosyal güvenlik Türkiye’de en çok elektronik veri alan bir kurum. Böyle bir büyük bir kurumda şekil değiştirmek çok kolay değil. 2013 sonlarında gerçekleştireceğimiz yeni sistemde vatandaşlarımız evlerinden sisteme girdiklerinde her şeylerini öğrenebilecekler. Devletin yükünü aldık biz götürüyoruz aslında.” Dedi.
SGK müdür yardımcısı Ali Yerlikaya da “Kurumlarımız tek çatı altında birleşti. Şimdi de Bilgi işlem hizmetlerimizi de tek bir sistemde toplama çalışmalarımız devam ediyor. Tek bir girişle emekli sandığı, SGK, BAĞKUR’daki işlemlerimizi görebilecek. Daha ileri hedeflerimizde de vatandaşlarımız ne zaman emekli olacağını, ne kadar aylık alabileceğini görebilecek çalışmalarımız kurum bşkanlığımızda devam ediyor. Kuruma gelmeden insanlarımız bu işlemlerini rahatlıkla görebilecek. Bunlar ileri hedeflerimiz.” Diye konuştu.
Nazar Değmesinden Korkuyoruz
Canbasoğlu, Cedidiye mahallesindeki yeni SGK binası inşaatının hızla devam ettiğini belirterek “ binanın bitim süresi 2013 yılı nisan ayına kadar. Ancak müteahhidimiz bize yılbaşına kadar bitirme sözü var. İnşaatımızda hızla devam ediyor. Nazar değmesinden korkuyoruz çünkü 2 yıl ihalesinin yapılması için bekledik. Memurlarımızda bunaldı. Para sıkıntımız yok ne zaman biterse parasını vereceğiz bizde yerimize geçeceğiz.”diye konuştu.
En Çok Anlaşmalı Boşanma İhbar Var
Alo 170 SGK İletişim Merkezinin aktif olarak çalıştığının belirten Canbasoğlu , Düzce’de en çok muvazaalı(anlaşmalı) boşanma ihbarı geldiğini söyledi.
Canbasoğlu, “ Eşiyle boşanıyor ancak aynı evde yaşamaya devam ederek anne ya da babasını maaşından faydalanıyorlar. Bunla ilgili ihbarlarda anında müdahale ediyoruz. Hatta bununla ilgili servis kurduk. Anında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Çünkü nitelikli dolandırıcılığa giriyor.” Diye konuştu.
Canbasoğlu, Yeşil kart uygulamasını sona erdiren genel sağlık sigortası uygulaması için şuana kadar 5 bin 103 kişinin gelir tespiti yaptırdığını söyledi.
15 Zengin Tespit Edildi

Düzce’de 23 bin Yeşil kartlı olduğunu dikkat çeken Canbasoğlu bu rakamın her geçen gün biraz daha azaldığının altını çizerek “ Türkiye’de 9 milyon yeşil kartlı vardı. Bu yarıya düştü. Bu durumun düzce içinde geçerli olacağını düşünüyoruz. Düzce’de de 23 bin yeşil kartlı vardı. Ancak bu rakam her geçen gün azalıyor. Şuana kadar tescili yapılan devlet tarafından primi ödenen bin 10 kişi, tescili yapılan bin 4 kişi, asgari ücretin iki katı olan 67 kişi ve çok zengin olanda 15 kişi tespit edildi.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR