Aşkını tazelemek, yeni bir heyecan katmak ya da yeni başlangıçlar yapmak isteyenler için bir fırsat olan 14 Şubat Sevgililer Günü Düzce’de de hareketliliğini hissettiriyor. Perakende sektörünü de olumlu yönde etkileyen bu özel günde esnafın da bir nebze yüzü gülüyor. Ama bu özel günün en çok nasipleneni çiçekçiler olacak gibi görünüyor.

Hayatındaki en özel kişiye aşkını en özel biçimde anlatmak isteyen ya da yeni bir başlangıç yapmak isteyenlerin günü olan sevgililer gününe artık saatler kaldı. Alınan hediyenin yanında bir buket çiçek ya da tek bir gül sevgililer gününün sembolü haline geldi. Tabi bu durum da en çok çiçekçilere yarıyor.

“En güzel çiçekler en güzel insanlara verilir”
Çiçekçi dükkanlarındaki hazırlıkları haber ekibimiz yerinde görmek için dükkanlarının nabzını tuttu.

Ziyaret ettiğimiz bir çiçekçi dükkanın sahibi, özel gün öncesi son durumu anlattı. “Sevgililer günü dolayısıyla hazırlıklarımızı tamamladık. Bu sene çiçeklerin İzmir’de soğuk nedeniyle biraz zedelenmesinden dolayı biraz fiyatlarımız yüksek olacak. Ama bunlar sevginin önüne geçemeyeceği için müşterilerimizi çoğunlukla bekliyoruz. Fiyatlarımızı firma olarak uygun tutmaya çalıştık. En güzel çiçekler en güzel insanlara verilir. Bu yüzden herkesi bekliyoruz. Şu an tek bir gülün fiyatı 10 ile 20 TL arasında değişiyor.”

En çok orkide, tek gül ve gül aranjmanlarına rağbet var
Başka bir çiçekçi ise, “Yarın için hazırlıklarımız tamam. Bütün çiçeklerimizi paket yaptık. Bugünden yarına birçok siparişimiz var bunların dağıtımı için listelerimizi hazırlıyoruz. Bu sene de yoğun olacağına inanıyoruz. En çok orkide, tek gül ve gül aranjmanları satılıyor. Biz firma olarak sevgililer gününde çiçeklerimizi indirimli veriyoruz.”dedi.

“Planım yok ama olsa da söylemem”
Mikrofon uzattığımız sevgililer ise yarın için sürprizlerini söylememekte kararlı görünürken bir çift, “Bizim bir planımız yok ama onun varsa bilemem. Kendi aramızda söz verdik yüzük taktık. İnşallah güzel bir sevgililer günü geçiririz. Şimdilik bir planım yok ama olsa da söyleyemem zaten.” ifadelerinde bulundu.

Düzce’de hareketliliğin hakim olduğu sokaklarda indirim rüzgarları esiyor. Mağazaların indirim yapmak için özellikle özel günleri beklemesinden hem vatandaş hem esnaf nasipleniyor.