MHP Kadın Kolları Başkanlığının Kızılay salonundaki etkinliğine, İl Başkanı Onur Özen, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, partinin kadın üyeleri ile partililer katıldılar. Kadın Hakları konulu panele konuşmacı olarak Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Kılıç ile Avukat Elif Şenol katıldı.

MHP Kadın Kolları Başkanı Züleyha Kaltu panelin açılış konuşmasında kadınların toplum hayatında karşılaştıkları zorluklara değindi ve bunlara çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı. Panelde ilk konuşmayı  Yard. Doç. Dr. Metin Kılıç yaptı. Kılıç, konuşmasında önce kadının tarihsel sürecini anlattı. Kadının, kamusal alanda ön plana çıkmasının Cumhuriyet ile başladığına değindi ve" Kadın olgusu ciddi anlamda Cumhuriyet ilkeleri içinde yer almıştır. 1926 yılındaki Medeni Kanunla birlikte kadın hakları etken unsur olmaya başlamıştır. Bu tarihten sonra da kadınların özgürleşmesi, statü kazanması önemsenmiştir'.

 Kılıç, Düzce'de kadına yönelik yaptığı araştırmayı da panelde dillendirdi ve ' Düzce'de 1117 kişi üzerinde yaptığım anket sonucu kadınların konumuna göre yüzde 75-80 ev hanımı olduğu ortaya çıktı. Bu bir anlamda kadının eve hapsolması demektir' dedi.

Paneldeki diğer konuşmacı Avukat Elif Şenol da ağırlıklı olarak günümüzdeki kadın şiddeti temalarına ağırlık verdi. Şenol kadın sorunlarının çözülmesi için Meclisteki kadın milletvekili sayısının artması gerektiğine vurgu yaptı ve ' Bugün mecliste 550 Milletvekilinin ancak yüzde 14'ü bayan Milletvekillerinden oluşmaktadır. Bu yeterli değildir. Ne yazık ki Türkiye'de halen 2 milyon 200 kişi okuma yazma bilmemektedir' dedi.

Şenol kadına şiddetin önünün bir türlü alınamadığını ifade etti ve bu konuda da şu görüşlere yer verdi " Ocak ayında 20, Şubat ayında da 16 kadın öldürüldü. Kadınların bugün maruz kaldığı şiddet unsurunun başında ekonomik şiddet gelmektedir. İstihdam hayatında kadın hakkını alamadığı gibi, ekonomik gelirinin de hesabını vermektedir'.  

Haber;A.GÖSTERİŞLİ