Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen 33'üncü Abant Platformu toplantısı Akçakoca’da devam ediyor… Abant platformuna konuşmacı olarak katılan Düzce eski milletvekili ve dış işleri bakanı yaşar yakış hem ülke gündemini hem de Düzce gündeminde olan konuları mikrofonlarımıza değerlendirdi. Yaşar Yakış öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin cumhurbaşkanlığı için ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında görüşlerini paylaştı.

 

 

Yakış, Sayın başbakanımız çok isabetli bir şey söyledi: “Her şey seçim meydanlarında ve sandıkta biter” dedi bende öyle düşüyorum: Ekmeleddin bey çok sevdiğim başarılı hizmetler yapmış bir insandır. Seçimlerin nasıl olacağını bilmiyorum. Muhalefetin aday olarak çıkarmasını sorarsanız eğer. En isabetli aday. Ondan daha iyisini bulamazlardı. Derim.” diye konuştu.

 

Düzce'den geçmesi umut edilirken siyasilerin gerekli girişimlerde bulunmaması sonucu Adapazarı-Karasu-Ereğli güzergahına kayan demiryolu projesinin ise doğal bir ihtiyaç olduğunu ve er yada geç yapılacağını bildirdi.

 

 

Yakış, “Tren yolu eskiden beri düşünülen ve birçok boyutları olan bir iş. Türkiye bu komik gelişmelerde bu tren yollarını yapacak hale gelecek. Ereğli demirciliğin demirleri trenle çok rahat taşınabilir. İstanbul’dan dağıtımdan yapılacağı için Ereğli’ye demiryolu yolu ihtiyacı çok doğa. böyle birşeye geç ulaşacaktır.” Dedi.

 

Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi hakkında ise Yakış şunları söyledi:

 

 

“Pirinçlikler bölgesi en uygun yer. Nasıl İstanbul Çerkezköy İzmit tarafına göre büyümüşse Ereğli’de büyüyecek Akçakoca’ya doğru gelecektir. Bu mantıkla yola çıktık. Er-geç o yola gelecektir. İhtiyaç olduğunu ve finansmanın sağlanması gerektiğine inanıyorum.”

 HABER; S.KAŞKIR