Bağımsız Uluslarası Seyahat Sitesi olan TripAdvisor, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı 22 Milli Park'a 4,5 - 5 yıldız arasında puan verdi. 5 yıldızın en yüksek puanı temsil ettiği derecelendirmeye Düzce'nin doğal güzellikleri Güzeldere Şelalesi ve Samandere Şelalesi de girdi. 40 milli park ile 209 tabiat parkının olduğu Türkiye'de, Düzce'nin iki tabiat harikası, bağımsız uluslararası bir seyahat sitesinde öne çıktı.

Yedigöller de, Güzeldere Şelalesi ve Samandere Şelalesiyle birlikte en çok ziyaret edilen seyahat sitelerinden birinde en yüksek puana sahip 22 milli park arasındaki yerini aldı. Yedigöller Milli Parkı, Peribacaları ile ünlü Göreme Milli Parkı, Soğuksu Milli Parkı, Sinop Tatlıca Erfelek Tabiat Parkı, 26 Ağustos Tabiat Parkı  gibi yüksek puan alan yerlerle birlikte değerlendirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, puanların sadece tabii güzellikler üzerinden değil, milli parklarda verilen hizmetler ve uygulamalar dikkate alınarak da verildiğini bildirdi. Eroğlu, "vatandaşlarımızın rahat etmesi için gereken ne varsa yapıyoruz. Bu çalışmalardaki temel maksadımız tabiat güzelliğini, tarihi dokuyu ve ekolojik dengeyi bozmadan yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilere en kaliteli hizmeti vermektir" ifadelerini kullandı.

En yüksek puana sahip 22 milli parkın adları ise şöyle:

Güzeldere Şelalesi,  Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Yedigöller, Göreme, Saklıkent, Dilek Yarımadası, Artvin Karagöl Sahara, Kızıldağ, Ilgaz Dağı, İğneada Longoz Ormanları, Altındere Vadisi, Kuşcenneti, Küre Dağları, Kazdağları, Yozgat Çamlığı, Sultansazlığı, Soğuksu Milli Parkları; Sinop Tatlıca Erfelek, Darıdere, Dülükbaba, Bafa Gölü ve 26 Ağustos Tabiat Parkları.