Düzce Belediyesi Zabıta Ekipleri depremlerden sonra inşa edilen ve kötü görüntüler oluşturan prefabrik işyerlerinin yıkımı çalışmalarına başladı. Çoğu yerde fazla bir sorunla karşılaşmayan ekipler, Kültür mahallesi Konak Sokak’ta gerçekleştirdikleri yıkım sırasında en karışık yıkım hikayelerinden birine de imza attılar.

Zeliha Tamtabak’ın yıkılan yapısı ahşap veya betonarme bir prefabrik değil, bir zamanlar bir kamyonda kasa işlevi görmüş bir konteynır. Üzeri derme çatma bir çatı ile örtülerek binaya benzer bir görünüm kazandırılmış. Dünkü çalışmalar sırasında bu konteynırın çatısı yıkıldı ancak Zeliha hanım yasal olarak bu yapının mümkün olmadığını iddia ediyor... Çünkü yıkım kararı bu yapı ile ilgili değil, ortada devam eden bir mahkeme var, üstelik Zeliha hanım ortada bir yıkım kararı bile olmadığını söylüyor.

Zeliha Hanım kendisine resmi bir tebligatın yapılmadığını, sadece halen faaliyette olan işyeri için bir para cezası ile ilgili bir konu olduğunu söylerken, konu ile ilgili yasal haklarını kullanacağını da ifade ediyor. Yani uzun lafın kısası bu iş karışık...