Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman Düzce'ye yapılacak cezaevinin arazilerini incelemek amacıyla Düzce'ye geldi.
Karhaman'ın ziyareti sırasında Düzce Milletvekili Celal Erbay, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Baro Başkanı Av. Ali Dilber ve İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın Müsteşar'a eşlik ettiler.
Öncelikle Çilimli ilçesinde cezaevi için teklif edilen araziyi inceleyen heyet daha sonra Kirazlı köyünde bulunan eski prefabrik alanda incelemelerde bulundular ve Müsteşar Ahmet Kahraman'a arazi hakkında bilgiler verdiler.
İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın, 100 dönümlük araziye cezaevi yapılmaması için 13 muhtarlık tarafından dilekce verildiğini ve buraya yapılmasını istemediklerini dile getirdi.
Kirazlı'dan diğer alternatif olarak sunulan Gümüşpınar prefabrik arazisine geçen heyet incelemelerini sürdürdü. Gümüşpınar ve Altınpınar köyleri sınırları içinde bulunan arazinin Orman Bakanlığı'na ait olduğu ve Orman arazisi olarak göründüğü söylendi.
Köy muhtarı “Bizler cezaevinin buraya yapılmasını istiyoruz” sözleri üzerine Müsteşar Ahmet Kahraman “Bizler kimseyi mağdur etmeden bir hizmet getirmek istiyoruz ve en uygun alanı seçmeye çalışıyoruz. Her iki Bakanlık arasında görüşmeler yapılır ve karar verilir” dedi.
Arazi incelemesi sonrasında heyet Düzce Adliyesi'ne geldi ve Başsavcı'nın makamında bir toplantı yapıldı.
Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman Vali Bülent Kılınç'ı makamında ziyaret etti. Müsteşar Kahraman, Düzce'den ayrılmadan önce Valilik çıkışında basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kahraman arazileri gördük inceledik. Vatandaşlarımızında rızasını alarak uygun olan yerin tesbiti, daha sonra da Bakanlıklar arasında gerekli görüşmeler sonucu tahsisler gerçekleşecek dedi.