Düzce Halk Pazarı esnafı ve vatandaşlar artan sebze ve meyve fiyatlarından şikayetçi oldular. Pazardaki yüksek fiyatları görünce şaşıran vatandaşlar, fiyatların yüksek olduğunu belirtirken, pazar esnafı kış aylarının gelmesiyle beraber fiyatlarda artış olduğunu ifade etti.

EN UYGUNU PATATES SOĞAN

Pazarda şuan için en uygun ürünün patates ve soğan olduğunu belirten esnaf “Şuan pazarda en uygun patates ve soğan. Ama talep yok pazar bomboş. İnsanların alım gücü yok artık. Burada 1,5 liraya patates soğan satıyoruz ama insanlar onun bile pazarlığını yapıyor. Önümüzde ki dönemde bir zam bekleniyor. Patates ve soğan depoya giriyor. Depoda durdukça üzerine fiyat biniyor. Bu fiyatlarda ilerleyen günlerde etiketlere yansır” diye konuştu.
 

 
15-20 GÜN İÇERİSİNDE PİYASA OTURUR
Artan fiyatların piyasanın oturmamasına bağlayan Pazar esnafı “Kış sebze ve meyve fiyatları şuan için biraz yüksek. Tarlaların dolu olmasından dolayı fiyatların yüksek olması normal. Bütün her şey şuan tarlada. Patlıcan, biber, domates, fasulye, kabak hepsi şuanda tarlada. Yeşillikler de daha yeni yeni başladı. Biraz fiyatlar yüksek ama 15-20 gün içerisinde piyasa oturur fiyatlar yarı yarıya düşer. İş durumu biraz durgun. Piyasada biraz durgunluk var” dedi.
 


SERALARIN BAŞLANGICINDA BOLLUK OLUR
Sebze meyve fiyatlarının seraların başlangıcı ile düşeceğini söyleyen satıcı “Kış mevsimine giriyoruz piyasa daha oturmadı. Fiyatların yüksek olması doğal. Tabii indirim olursa vatandaş için çok iyi olur. Seraların başlangıcındayız. Seraların başlangıcında bolluk olur. Bu bollukta fiyatlara yansır diye düşünüyorum. Düşen bu fiyatlar 1-2 hafta içerisinde etiketlere yansır” diye konuştu.