Geçtiğimiz hafta 3 ayrı dolandırıcılık olayına sahne olan Düzce’de emniyet güçlerinin titiz çalışması sonucu vatandaşların mağduriyetleri giderilmişti. Son günlerde Düzce’de artan ve vatandaşları mağdur eden dolandırıcılık olaylarının ardından en yetkili ağızdan açıklama geldi.

Vatandaşların bu tür durumlarda mağdur olmasını istemeyen İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz dolandırıcılık çetelerine ve özellikle sıkça yaşanan telefonla yapılan dolandırıcılık vakalarına karşı Düzcelileri uyardı. Deniz, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki makamında bir basın açıklaması yaptı.

‘Ben hakimim, ben savcıyım’ diyenlere dikkat!
Telefon dolandırıcılarının çeşitli sebeplerle insanları arayarak para istediğini söyleyen, Deniz de tam bu noktaya vurgu yaparak vatandaşları şu sözlerle uyardı: “Daha çok internet üzerinden, cep telefonları üzerinden, kredi kartları üzerinden suçların işlendiğini görmekteyiz. Bu gelişmeleri kullanan art niyetli insanlara baktığımız zaman özelikle son zamanlarda ülkemizin gündeminde de yer alan; ‘Ben hakimim, ben savcıyım, ben polisim, siz örgütlerle veya farklı suç örgütleriyle irtibat halindesiniz, sizin bilgileriniz onların eline geçmiş’ şeklinde insanlarımızı korkutarak onları hile yoluyla dolandırdıkları görülmektedir.”

“İnsanların duygularını sömürüyorlar”
Deniz, “İnsanların duygularını sömürüyorlar” dikkat edin vurgusunda bulunarak açıklamalarına devam etti:“Son zamanlarda valilikten ya da belediye başkanlığından aradığını belirterek şehit ve gazilerimize ya da yoksullara yardım yapacaklarını söyleyen ve para isteyenler de çoğaldı. Vatandaşlarımızın duygularını istismar ederek dolandırıyorlar. Banka ya da sigorta şirketlerinden aradığını söyleyerek hesap numarası vererek buralara para yatırmalarını sağlayarak dolandırıyorlar. Gerek Emniyet Genel Müdürlüğümüz gerekse Jandarma Genel Komutanlığımızın yayın yoluyla kısa mesajlar yoluyla sürekli uyarılarda bulundukları ve vatandaşlarımızı uyardıkları görülmekte ancak vatandaşlarımızın dalgınlık sonucu suç şebekelerinin istismarlarına alet oldukları, dolandırıldıkları ve büyük bir mağduriyet yaşadıkları görülmekte. Tabi bu suç ve suçlulara yönelik çalışmalarımız devam etmekte” dedi.

“Hiçbir devlet kurumu sizi arayıp para istemez”
İlimizde yaşanan olaylardan ötürü Deniz vatandaşları; “Hiçbir devlet kurumu ve kişisi yoktur ki vatandaşları arayıp bize para gönderin” demez diyerek vurguda bulunduğu konuşmasında son olarak şöyle söyledi: “Geçtiğimiz hafta içi ilimizde buna benzer 3 ayrı olay arkadaşlarımızın titiz çalışmaları sonucu aydınlatılmış ve burada suça karışmış olan 5 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edilip tutuklanmışlardır. Bu süreçte mücadelemiz devam edecek. Çok kez uyarılarımızı yapmamıza rağmen vatandaşlarımıza tekrar altını çizerek söylemek istiyorum ki; hiçbir devlet kurumu ve kişisi yoktur ki ne Tükiye’de ne dünyada herhangi bir konuyla ilgili olarak vatandaşları arayıp sizin şu örgütle şu bağlantınız var biz bu olayı çözüyoruz bize para gönderin istediğimiz bir yerde buluşalım bize para verin gibi hiçbir çalışma ne Türkiye’de ne dünyada olabilir. Çünkü bir kamu görevlisi, askeri savcısı bu tür bir işlem tesis edeceği zaman telefon açtığı zaman vatandaşlarımıza hizmet verdiği kamu binaları var o kamu binalarına çağıracaktır insanlarımızı. Vatandaşlarımız uyanık olsunlar bu tür telefonlara itibar etmesinler.”