Düzce Belediyesi'nin sponsor olduğu ve DÜSED tarafından gerçekleştirilen engellilerin sosyal ve ekonomik hayata kazandırılmalarını hedefleyen Engelsiz Girişimciler Projesi Eğitimi tamamlandı.

Düzce Belediye Meclis Salonu'nda Eğitmen ve Danışman Murat Ünver tarafından verilen 9 günlük seminer sonucunda 32 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Film platosu alanında düzenlenen eğitim sertifika törenine Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Belediyesi meclis üyeleri ile birim müdürleri engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

"Amacımız engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama diledikleri gibi katılmalarının ötesinde üreten, çalışan ve katma değer yaratan bireyler olmalarına yardımcı olmaktır. Ayrıca, aile içinde bilinçli bir iletişim gerek engelli birey gerekse de diğer aile fertlerinin yaşam motivasyonun ve toplumla barışık sosyal bir paylaşım ortamının sağlanması amacıyla eğitim sürecine aileler de dahil edildi.”

Daha sonra konuşan Eğitmen- Danışman Murat Ünver ilk kez uzun süreli bir eğitim programı hazırladıklarını ifade ederek 'Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından kursa katılanlara sertifikaları verildi.

Haber; R. BAL