Kamu kurumlarında çalıştırılması gereken engelli personel sayısı 54 bin iken, sadece 9 bin 966 engelli kamuda memur olarak istihdam ediliyor. Devlet çalıştırması gereken toplam engelli personelin sadece yüzde 18'ini çalıştırıyor. Kadroların yüzde 82'si boş duruyor; ancak atama yapılmıyor.

3 Aralık Dünya Engeliler günü nedeniyle Türk Sağlık-Sen'in Devlet Personel Başkanlığı verilerine dayanarak yaptığı araştırma, devlet kurumlarında yeteri kadar engelli personelin istihdam edilmediğini ortaya koydu. Araştırmada ayrıca devletin hangi engelli gruplarını istihdam ettiği ile ilgili bilgilere de yer verildi. Araştırmaya göre devlet yüzde 3 engelli çalıştırma kuralına uymuyor.

Devlette en çok yüzde 40-60 arasında engeli bulunanlar ve ortopedik engelliler istihdam ediliyor. En çok lise mezunu engelliler devlette görev yapıyor. Araştırma sonuçlarına göre kamu kurumlarında toplam 1 milyon 800 bin memur çalışıyor.

Yüzde 3 oranına göre kamuda çalıştırılması gereken engelli personel sayısı ise 54 bin iken, bin 826'sı kadın, 8 bin 140'ı erkek olmak üzere sadece 9 bin 966 engelli kamuda memur olarak istihdam ediliyor.