Dün düzenlenen programlarla Çanakkale Savaşı'nda hayatlarını kaybeden şehitler anılırken, bugünde Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri de şehitler anısına bir program düzenledi.

Programa Vali Bülent Kılınç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda açıklamalarda bulunan Vali Kılınç, şehitlerin unutulamayacağını belirterek ''Çanakkale Savaşı'nda gençlerimiz başta olmak üzere bir çok kadın ve erkek yurttaşımızı kaybettik. Bu nedenle Ülke uzun bir süre istihdam sağlamakta zorlandı. O günleri şimdi düzenlediğimiz programlarla anıyoruz. Buradaki engelli öğrencilerimizde şehitlerimizi düzenledikleri programla anıyorlar. Yaşanan olayları unutmak mümkün değildir.' 'dedi.

Çanakkale savaşının önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de ''O günler sayesinde bu gün ülkemizde özgür bir ortamda yaşam fırsatı bulduk .Genç,yaşlı,engelli demeden 18 Mart'ı bütün benliğimizle yaşamaya devam edeceğiz. O günlerin hakkını vermemeiz çok zor.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okulda okuyan engelli öğrenciler tarafından çanakkale savaşını anlatan tiyatro ve skeç oyunları sahlenedi.