Ak Parti İl Teşkilatından anlamlı ziyaret. Teşkilat üyeleri Anneler gününün yaklaşması nedeniyle Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Yeşil Düzce Özel Eğitim Merkezinde bulunan engelli ailelerini ziyaret etti. Öğrenciler konuklarına kolonya ve çikolata tutarak karşıladı.

 


Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, engelli öğrencilere destek vermek amacıyla başlattıkları programa kalan okulları da ziyaret ederek devam ettiklerini ve anneler günü dolayısıyla annelik duygusunu en yoğun hisseden engelli aileleri ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Kaşıkoğlu, “Özellikle dezavantajlı kesimlerimize ilişkin özel mahsus günleri vesilesiyle başlattığımız bir programımız vardı, özel rehabilitasyon merkezinde ki çocuklarımızı ailelerimizi ve onların durumlarını anlamak, onların sorunlarını paylaşmak. Moral ve motivasyon anlamında onların yanında olarak onlara destek vermek amacıyla başlattığımız program çerçevesinde o haftalar geride kalmasına rağmen programımızı bu konuda eğitim veren bütün kurumlarımızı ziyaretlerimizi devam ettirdik. Mayıs ayının ikinci haftasına girdiğimiz bu günlerde bir anda en güzel kutlamanın bu ağar meşakkatli görevi yüreklerinde hisseden ve çocuklarıyla birlikte 365 gün yüreklerinde hisseden bu annelerimiz ziyaret ettik. Ana hedefimiz burada elde ettiğimiz sorunları Bakanlarımıza, gerekse Başbakanımıza en sağlıklı ve hızlı şekilde iletmek ve çözümü noktasında yaşadıklarımızı aktarmaktı. “ dedi.

 

Bir Engelli  babası ise, duygularını paylaşarak, çocukları için kullanılan özürlü kelimesini kabul etmediğini onların birer engelli olduğunu dile getirdi.


“Çocuklarımız önceden dışlanıyordu ama şimdi insan olduklarının farkına vardılar. Ben özürlü kelimesini kabul etmiyorum, özür insanın beynindedir, vücudunda değil biz bunun için mücadele ettik. Devletimiz çok yol kat etti, 9 sene boyunca ben kendim götürüp getiriyordum şimdi öyle değil. Allah’ın bize emaneti onlar, Bahar doğduğu zaman doktoru bana dedi ki bu emanet sana gerçekten öyle o bana emanet.”

Haber: S. YANAR