Türkiye Beyazay Derneği ve Düzce Belediyesince, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" kapsamında, engelliler için farkındalık etkinliği yapıldı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Anadolu Ajansı Düzce Büro Müdürü Ömer Ürer Görme Engeliler Haftası kapsamında Şıralık Mahallesinde bulunan Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen resim sergisini ziyaret etti.

Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitimi Merkezi'ni ziyaret eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, okul hakkında yetkililerden bilgi aldı, atölyeleri gezdi.
Sergiyi ve okulu gezerek yetkililerden bilgi alan davetliler, engelli öğrencilerle keyifli anlar yaşadı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Yunus isimli öğrenciyle bilardo ve masa tenisi oynadı.

Daha sonra Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi tarafından gözleri bantlanan Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve 3 gazeteci, yemekhaneye baston yardımıyla gitmeye çalıştı.

Daha önceden hazırlanan tabakları alarak yemeğini gözleri bağlı şekilde yiyen Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, görme engellilerin yaşadıklarını hissedebilmek için gözlerini kapatarak yemek masasını bulduklarını söyledi.

Görme engellilerinin işinin çok zor olduğunu bir kez daha yaşayarak anladıklarını belirten Keleş, şöyle konuştu:
"Görme engellilerimiz için cadde ve sokaklarda yapmış olduğumuz yürüme bantlarının ne kadar önemli olduğunu, onların hayatını kolaylaştırmanın ne kadar önemli bir görev olduğunu biraz daha iyi anlamış olduk. Bunu yaşamadan anlamak mümkün değil. Belki çok kısa bir süre gözlerimiz bağlıydı ancak görme engellilerimiz bir hayat boyu hissederek yaşıyorlar."

Keleş, belediye olarak görme engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına ciddi faaliyetler yürüttüklerini ifade ederek vatandaşların ve esnafın görme engellilere yardımcı olmalarını istedi.