FETÖ soruşturması kapsamında el konulan şirketlerde alacağı olan ve 2 yıldır ödeme yapılmasını bekleyen Ensar Gıda mağduru vatandaşların dört gözle beklediği müjdeli haber nihayet geldi.

Geçtiğimiz 3 Ocak 2019 tarihinde Kızılay Düzce Şube Başkanlığı’na satışının yapılmasının ardından alacağı bulunan işçi, fındık alacaklıları ve diğer borçların ödenmelerine Şubat ayı itibari ile başlanacağının duyurulması sonrası Ensar Gıda Sanayi ve Ticaret Pazarlama Limited Şirketi Müdürler Kurulu tarafından beklenen açıklama geldi.

Belirtilen tarihe kadar başvuru yapmış ve dilekçeleri belgeler ile alacağı tevsik edilmiş olan alacaklı başvurularının ödemeleri önümüzdeki hafta itibari ile başlıyor.

İşte alacaklılara ödemelerin yapılacağı şartlar:
“Ödemeler ödeme yapılacak kişilere sms veya telefon yolu ile ve randevu verilmek suretiyle yapılacaktır. Randevu günü dışında ofise yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır.

Ödemeler banka hesaplarına yapılacak olup, elden nakit ödeme kesinlikle yapılmayacaktır.

Haftanın ilk dört günü randevu ve Cuma günü ise ödeme günü (banka) olarak planlanmıştır.

Ödemeler hak sahiplerine yapılacak olup, anne, baba akraba için ödeme talepleri kabul edilmeyecektir. Vefat eden hak sahiplerine ödemeler veraset ilamının ibrazı halinde ve tüm varislerin başvuruları veya tümünün vekaletname ibrazı ile gerçekleştirilecektir.

Hak sahiplerine ödeme yapılabilmesi için hak sahibinin alacak miktarı konusunda şirketi ibra ve taahhütname vermesi, banka hesap numarası bildirmesi gerekmektedir. İbraname imzalamayanlara herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Ödeme yapılırken ödenecek tutar üzerinden yasa gereği yüzde 2 müstahsil makbuzu düzenlenecek, bu tutar ödeme tutarından kesilecektir.”

Haber: Ö.YILMAZ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ