Gölyaka ilçemize yapılması planlanan süt entegre tesisin yer tahsisinin maliye bakanlığı tarafından yapılmasından sonra sözkonusu arazide toplanan vatandaşlar bu tesisisin yapılmasını istemiyoruz şeklinde tepkiler göstermişlerdi.
Geçtiğimiz hafta ilçe Zıraat Odası tarafından yapılan bir toplantı ile birlikte muhtarların tesisisin yapılmasına karşı olduğu şeklinde açıklamalarda bulunulmuştu. Bu felişmeler üzerine Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve Belediye Başkanı Nihat Çelik geniş katılımlı biligilendirme toplantısı düzenlediler.
Toplantıya muhtarlar ve sivil toplum kuruluş başkanları ile vatandaşlar katıldılar. Toplantıda öncelikle Belediye Başkanı Nihat Çelik konuşma yaptı ve tesis hakkında detaylı bilgiler verdi.
Çelik tesis kurulduğunda en az 250 işci çalıştıracak ve işsizlere iş imkanı doğacak. Ayrıca ilçemizin bir tek fındıktan geliri var. Oysa bu tesis için 10 bin dönüm slajdan ilçemizin elde edeceği para yaklaşık 5 Trilyon lira bizler bu tesisin ilçemize büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. İnanmayanlarda olacaktır ama biz bu konuda şeffafız gelip her türlü bilgiyi alabilirler dedi.
İllçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan yaptığı konuşmada biz ilçemiziin gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz ve bu tesisisin katkılarına inandığımız için yapılmasını uygun gördük dedi. Konuşma sırasında bazı vatandaşların itirazımız var demesi üzerine Özkan "tabiki karşı olanlarda olacaktır. Yeterli bilgiyi edindikten sonra ikna olmazsanız bunun itiraz mercileri makamları vardır itirazınızı yapabilirsiniz dedi.
Toplantının sonuna doğru imamlar, kültür, cumakırı, fatih ve yeşil mahalle muhtarları ile Sarıdere köyü muhtarının imzaladığı ortak açıklama basına okundu. Açıklamada geçtiğimiz günlerde yapılan Zıraat Odası toplantısınından sonra yapılan açıklamada muhtarların bu yatırıma karşı olduğu yönündeki açıklamaya katılmadıklarını ve attıkları imzaların toplantıya katılım imzası olduğunu tesisisin yapılmasına karşı olmadıklarını açıkladılar.