Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 4.senesinde Saadet Partisi İl Başkanlığı’nın düzenlediği gecede rahmetle anıldı. Müftülük Toplantı Salonu’nda düzenlenen geceye Saadet Partisi il yönetimde görev yapan isimler ve vatandaşlar katıldı.

2015 yılı Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Erbakan ve İslam Birliği’ başlığı altında ülke genelinde düzenlenen gece Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Erbakan Haftası için hazırlanan sinevizyon katılımcılara izletildi.

Programda konuşan Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Çelik, Erbakan’ı anmanın en önemli ölçüsünün İslam birliği ve yenidünya düzeni kurmak olduğunu söyledi.
Çelik, 2015 seçimlerinde Saadet Partisi’nin yöneticilerinin iş başına getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erbakan’ın siyasi hayatı boyuncu söylediği vecizeleri davetlilerle paylaşan Çelik, Erbakan’ın başörtülü üniversite öğrencileri için kaydettiği sözleri ifade etti. “Gün gelecek rektörler başörtülü kızlarımızın önünde selam duracak.”
Çelik, Erbakan’ın şuurlu Müslüman olma için belirlediği üç şartı anlattı. “Bir insanın başına ilk olarak cihad çivisi, ikincisi haftalık toplantı çivisi ve üçüncüsü ise Milli Görüş çivisini çaktığınızda o insan şuurlu Müslüman olur.” dedi.
Gece çocuklardan oluşan grubun ilahileriyle devam etti.

Haber:Y.SEVER