Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı, vefatının 7.yılında Erbakan Vakfı Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk yaptığı yazılı basın açıklaması ile andı.
“Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına katkılarda bulunmuştur”

Necmettin Erbakan'ın, bilgi, birikim, kişilik, tecrübe, mücadele azmi ve unutulmaz hizmetleriyle örnek bir lider olduğunu kaydeden Merttürk şunları kaydetti:

“Türkiye’nin savunma sanayisinde kendine yeten ülke olması için mücadele ederek ASELSAN, Roketsan, Havaş ve TAİ'nin kurulmasını sağlayarak ordumuzun kullanmış olduğu silahların çoğunun üretilmesinin öncülüğünü yapmıştır. Yakın tarihe damgasını vuran ve hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunmuştur.

“Siyasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmüş”
Siyasi hayatı boyunca tam 4 defa partisi kapatılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, 28 Şubat postmodern darbesi sonrası siyonizmin ve devletin içerisindeki işbirlikçilerin baskısıyla DYP'li 50 milletvekilinin desteğini çekmesi sonrası 7 Haziran 1997 tarihinde hükümetten ayrılmak zorunda kalmıştır. Refah Partisi’nin kapatılmasıyla da beş yıl siyasi yasak getirildi. Ama o, her şeye rağmen siyasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmüş ve bir siyasi miras bırakmıştır. Erbakan Hoca, Türk siyasetinde kendisine mümtaz bir yer edinmiş, ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Şahsıyla, mücadelesiyle, davasıyla, ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etmiştir. Ölümünün 7. yılında kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ