Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle İl Sosyal Güvenlik Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Daire Müdürleri, memurlar ve vatandaşlar katıldı.

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’nın getirdikleri ile ilgili bilgi verirken, Sosyal devlet kavramının görece yeni bir kavram olduğunu, Sosyal Güvenlik konusunun çalışma yeteneğini yitiren insanların hayatını sürdürmesinin sağlanmasına yönelik olduğunu söyledi. Erbay, Türkiye’de Sosyal güvenlik anlayışının anayasada önemsendiği düzeyde realize edilemediğini de ifade etti.

Konuşmasında hükümet tarafından hazırlanan sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’nı da savunan Erbay, demokratik sosyal devlet anlayışının “Yan gel Osman” zihniyeti olmadığını, ülkenin en önemli zenginliğinin işgücü olduğunu da ifade etti. Erbay tüm zenginliklerin  işgücü ve emek sayesinde ortaya çıkarıldığını,  emeğin hoyratça harcanamayacak kadar önemli bir değer olduğunu da dile getirdi.

Toplantıda konuşan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurten Canbasoğlu ise,  sosyal güvenlik yasasına karşı oluşturulan yaygın önyargılara ve kayıtdışı ekonomiye  karşı mücadele etmenin görevleri olduğunu belirtti.

Toplantıda, Düzce’de sigorta prim borcu olmayan işverenler ve  Sosyal Güvenlik konusunda emeği geçmiş memurlara plaket de verildi.