Düzce'nin hastane sorununu çözmek için büyük bir öneme sahip olan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, üniversite kampüsü içine yapılan yeni binasına geçmek için uygun şartların oluşmasını bekliyor. Yeni yer için sorun olarak gösterilen hemşire yetersizliği konusu da uzun süredir gündemde bulunuyor.

Konunun çözümü için yapılan girişimleri sorduğumuz Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, “Hastanenin hemşire sorunu için daha öncede girişimlerde bulunmuş ve kadro desteği sağlamayı başarmıştık, Ama bu gelen kadro yeni bina için yeterli değil. Bu nedenle bugün Ankara'ya gidiyorum. Gerekli girişimlerde bulunarak bu sorunu da çözmeye çalışacağız. Gerekirse ağlayacak kapılarının önünde sabahlayacağız.” şeklinde konuştu.

Üniversite hastanesinin şu anki durumunu da değerlendiren Erbay. “Yetkililer bize ülke genelindeki hastanelerin bu sorun yüzünden beklemede olduğunu ve bizim de beklememiz gerektiğini söylüyor. Ama biz bir İstanbul, bir Ankara, bir Kocaeli değiliz ki. Bizim bu hastaneye bir an önce ihtiyacımız var. Yetkililer gelsin hastanenin şu anki halini görsün lütfen. Parkeleri kırık dökük, koridorlarda farelerin dolaştığı, pislik içindeki bir ortamda hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle Ankara'da olacağım ve sorun çözülene kadar da girişimlerime devam edeceğim.” ifadelerine yer verdi.