Düzce Milletvekili Celal Erbay, Muncurlu'daki Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin hizmete açıldığını açıkladı ve “Halkımıza verdiğimiz sözü tuttuk” dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın geçtiğimiz ay Düzce'ye yaptığı ziyaret sırasında Bakan'ın yolunu kesen Muncurlu halkı, acil servisin açılması için topladıkları imzaları Bakan'a sunarak taleplerini dile getirmişti. Yöre halkının talebini dinleyen Akdağ, acil servisin açılması için gerekli talimatları vermişti. Aradan geçen zaman içinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Düzce Milletvekili Celal Erbay, Bakan Akdağ'ın talimatının yerine geldiğini ve Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu Hizmet Binası'ndaki acil servisin hizmete açıldığını söyledi. Domuz gribi vakaları nedeniyle Muncurlu'daki hastanede özel bir birim oluşturulduğunu hatırlatan Erbay, “Muncurlu'da 6 civarında yoğun bakım ünitesini devreye soktuk. Ancak acil açıldı diye bir duyuru yapmadık. Bunun nedeni de domuz gribi şüphesiyle hastaneye giden vatandaşlarımız Muncurlu'daki hastaneye gönderiliyor. Acil servisin açıldığını duyan vatandaşlarımız Muncurlu'ya da gidecekler ama domuz gribi şüphesiyle orada tedavi gören hastalar var. Bu nedenle acil açıldı diye ilan etmedik.” dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın sözünü yerine getirdiklerini yineleyen Erbay, “Halkımıza verdiğimiz sözü tuttuk” şeklinde konuştu.