Düzce Milletvekili Celal Erbay Çilimli İlçe Kongresi'nde basın mensuplarına “Çakallar “ diyerek sert bir dille basın mensuplara tepki göstermişti. Erbay, bugün ise Düzce'deki yerel basını ziyaret ederek kullandığı kelimenin yanlış olduğunu kabul etti.

Erbay'ın basın mensuplarına tepkisinin ardından Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü, bir basın açıklaması yaparak, Erbay’ın Düzceli basın mensuplarından özür dilemesini istemişti. AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, bugün Düzce Basın Birliği Derneği'ni de ziyaret ederek, basının kendisi için ne kadar önemli olduğunu söyledi. Erbay, “Ben bu işe girdiğimden bu yana basınla çok iyi geçiniyorum. Ancak, Cumayeri olayından sonra gerçekleştirdiğimiz, Çilimli ilçe kongresinde Bakü ile ilgili konuşma yaptım. Basın mensupları çekim yapmadı. Ancak konu Cumayeri ilçemizde yaşanan olaya geldiğinde, hepsi kameraları açıp kayda başladı. Bu durum ise bende şaşkınlık yarattı. Basının bu hareketini yadırgadım ve istemeden böyle bir laf ettim. Ama herkes bilir ki ben Düzce basın camiasını seviyorum ve hiç birini diğerinden ayırt etmiyorum. Ben Düzce'deki bütün basın mensuplarını gerçekten yüreğimle seviyorum. Düzce aşığıyım. Sarf edilen cümle yanlış olmuştur ve istemeyerek cereyan etmiştir. Bir sinirle, şiddetle meydana gelen bir çıkışla sarf edilen cümledir. Bizler birilik ve beraberlikle Düzce'nin gelişmesine katkıda bulunacağız'' şeklinde konuştu.

Erbay, yaptığı bu açıklamayla hem yaptığı konuşmanın yanlış olduğunu kabul etti hem de basın mensuplarıyla arasında hiçbir sorun olmadığını göstermiş oldu.