Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fındık paralarını ödeme noktasında sıkıntılar yaşaması konusunda Düzce Milletvekil Celal Erbay, açıklamalarda bulundu.

Erbay, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün geri kalan ödemeleri tamamlamak için Maliye Bakanlığı'ndan bütçe istediğini belirterek, “ TMO Genel Müdürlüğü üreticilere ödeme yapmak için Maliye Bakanlığı nezdinde çalışmalarını sürdürüyor. TMO'ya aktarılması için yeni bir bütçe gündeme geldi. Bu bütçenin ne zaman aktarılacağı konusunda kesin bir tarih veremiyoruz ancak hafta sonuna kadar durum netleşecek. Bugünden itibaren bu konunun üzerinde önemle duracağım.” ifadelerine yer verdi.

5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın geniş kapsamlı uzatılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Erbay, “ Teşvik Yasası 2007 yılı ve sonrası yatırımlar için uzatılmakla sınırlı kalmayacak. Teşviğin daha kapsamlı bir şekilde uzatılacağı konusunda müjde vermek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Yapımı tüm hızıyla devam eden ve tamamlanmak üzere olan Hükümet Konağı hakkında da bilgiler veren Erbay, “ Vilayet Konağı'nın 15 Şubat'a kadar tamamlanması için gerekli olan kaynağın aktarılacağına dair Maliye Bakanlığı'ndan söz aldım. Vali Bülent Kılınç ile bu konuyu yakından takip ediyoruz. İnşaatı yapan müteahhite hakedişini getir, paranı al dedik.” ifadelerini kullandı.