Yenikent Bağlantı yolunun ödenek meselesi ile ilgili soruları cevaplayan Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, satır aralarında bürokrasinin yavaşlığından şikayet etti.

Bir ay önce Yenikent Bağlantı Yolu için 5 trilyonluk bir ödenek müjdesi veren Celal Erbay, çalışmaların hala özel idare ve belediyenin kendi kaynakları ile yürütüldüğünün hatırlatılması üzerine bu konu ile ilgili bürokrasinin yavaşlığından kaynaklanan bir tıkanıklık olduğunu söyledi.

Erbay, salı günü Maliye Bakanı ile yapacağı görüşmenin ardından durumun netleşeceğini, önemli olanın paranın temin edilmesi olduğunu söyledi. Her şeyi Celal Erbay'ın takip edemeyeceğini söyleyen milletvekili, ödeneğin çıkarılmasının ardından görevin Ankara ve Düzce'deki bürokrasiye düştüğünü ifade etti.

Yenikent Bağlantı yolu ile ilgili haberi verdiği zaman ek ödenekler ile ilgili başka müjdeleri de olduğunun hatırlatılması üzerine, konu üzerinde çalışmalarının sürdüğünü belirten Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, üniversiteye yönelik müjdeli haberlerinin olacağını, ancak sonuç alınmadan açıklamak istemediğini dile getirdi.

Erbay, işi takip etmesi gerekenlerin geride kaldığını, ancak yüzde 20 kapasite ile çalışabildiklerini, yüzde 80, hatta yüzde yüz kapasite ile çalışılmasının gerektiğini söyledi.