AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, basın toplantısı düzenleyerek 2008 yılı içerisinde Düzce de yapılan çalışmaları değerlendirdi. Toplantıda Erbay sağlıktan, eğitime, ulaşımdan emniyete bir çok konuda 2008 yılının değerlendirmesini yaparak yapılan çalışmaların Düzce halkı için yapıldığını söyledi. Erbay tarafından düzenlenen basın toplantısına, Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan, Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, İl Genel Meclis Üyesi Veysel Mercan ve bir çok partili de katıldı.

Erbay'dan çarpım tablolu öğretmen sayısı

Öğretmen kadrolarının ve OKS, ÖSS başarılarının geçtiğimiz yıllara oranla değerlendirmesini yapan Milletvekili Celal Erbay, Düzce merkez ve köylerde öğretmen kadro sorununun büyük bir bölümünün çözüldüğünü ve 2008 yılı içerisinde Düzce'ye 474 öğretmen ataması yapıldığını belirterek aylara göre ataması yapılan öğretmenlerin sayısını da eline kağıt kalem alarak yaptı.

Şubatta 70 öğretmen geliyor.

Erbay, şubat ayı içerisinde de Milli Eğitim Bakanlığından 70 yeni öğretmen kadrosu talebinde bulunduklarını belirtti. Vekil Erbay açıklamalarına şöyle devam etti. “2008 döneminde, Metekköyü'nde 40 derslik İlköğretim Okulu, Yenikent'de 32 derslik Anadolu Lisesi, Beyciler Mahallesi'nde 24 derslik İlköğretim Okulu, Beyköy'de 16 derslik İlköğretim Okulu hizmete sunuldu. Milli Eğitim açısından fiziki yapılaşma, herkes emin olsun ki, buradaki gelişme kadar önemli değil.” ifadelerini kullandı.

“Üniversite Hastanesi için 2 bin 250 TL'lik bütçe bulduk.”

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi için 2008 yılında yapılan çalışmaları değerlendiren Vekil Erbay “Düzce Üniversitesi'ne bütçe dışı 2 bin 250 TL para getirdik. Çok şükür Üniversite Hastanemiz de çalışmalar devam ediyor. Onların taşıma masraflarını ve kadrolarını hallettik. İnşallah bu hizmetler önümüzdeki yıl daha da gelişecek” dedi.

Hastaneye 6 yoğun bakım ünitesi

Milletvekili Celal Erbay, fidanlık arazisi üzerine yapılması planlanan hastanenin arsa tahsisinin yapıldığını ve en kısa sürede yapımına başlanacağını, hastanenin 350-400 yataklı olacağını ifade etti. Vekil Erbay son olarak Atatürk Devlet Hastanesi için 6 adet yoğun bakım ünitesinin sağlanacağını söyledi.

“Duble yol çalışmaları devam edecek.”

Düzce Yeni Kent Bağlantı yolunun geldiği son noktayı da değerlendirmelerine alan Vekil Erbay gelinen noktayı olumlu bulduğunu fakat yapılan yeni yolda yaşanan yeni kazaların çok üzücü olduğunu söyledi. Milletvekili Celal Erbay “size söz veripte yapamadığım tek şey Cumayeri sapağının duble yol olması yönündeki sözüm oldu” dedi. Bu konudaki açıklamalarını sürdüren Vekil Erbay, yolun ihalesini alan firmanın ihalesinin 4 Ağustos 2008 yılında fes edildiğini ve bu yol için yeniden bir ihale yapılacağını, yapılacak yeni ihalenini ardından ise yolun tamamlanacağını ifade etti.