Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, Öncü TV’nin 26. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Öncü Medya Grubu’na gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Manşet Gazetesi Yazı İşler Müdürü Canan Üstüner’in sorularını yanıtladı.

“Güvenlik noktasında çok büyük sıkıntılarımız var”

Boğaziçi'nde güvenlik noktasında çok büyük sıkıntılar olduğunu belirten Ercan şunları söyledi: "EDS’ler ile ilgili bizim talebimiz oldu. Yurt içinde çeşitli bölgelerde yapılan eleştirilerden sonra EDS’nin uygulama noktasında bir sıkıntı çıktı. İki farklı EDS konusunda kilometre hesabı yapıldı. O kilometre hesabından dolayı yönetmeliklere göre EDS kurmamız mümkün değil. Güvenlik noktasında çok büyük sıkıntılarımız var. Üst  ve alt geçitler yeterli değil. Yerleşke yol güzergâhında olması sebebiyle güvenlik noktasında girişimlerimizi başlattık inşallah sonucunu alırız."

“Halka hizmet etmek için yola çıkıyoruz”

Halka hizmet için yola çıktıklarını söyleyen Ercan şunları belirtti: "Sonuçta biz seçilmek için değil halka hizmet etmek için yola çıkıyoruz. Halka hizmet etmek için seçimlerden önce bir seçim beyannamemiz oluyor. Bunlar bizim için senettir. Kavşak çalışmamızı yaptık. Sağlık ocağımızı düzenledik. Sportif faaliyetlerimizi yapıyoruz. Futbol ve basketbol sahalarımızı yaptık. Millet bahçesi tipinde bir park alanı yapacağız. Vaatlerimizin yüzde ellisini gerçekleştirdik. İnşallah en kısa sürede hepsini yapacağız."