Geçtiğimiz günlerde Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın da katıldığı toplantıda Halkı adeta provoke ederek, “ Öncü TV bunu yapmakta 1 numara” diyen Ercan, söylediklerini unutarak halkın gözünde televizyonumuzun itibarını düşürmeye çalıştı ve konuyu bildiği halde çirkin iftiralar attı.

Ercan bilgiler doğrulamıştı

Öncü Televizyon’un 28 Nisan 2013 tarihinde “ Konuralp mahalle mi oluyor?” başlıklı haberinde, 2008 yılında Danıştay 8. Dairesinin Konuralp’in mahalle olması yönünde yürütmeyi durdurduğu, Düzce valiliğinin itirazı üzerine Danıştay 10. Dairesinin bu kararı bozarak mahalle konusunu yeniden gündeme aldığı yer alıyordu. Bu bilgi Konuralp eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut’tan alındı ve mevcut belediye başkanı Yusuf Ercan aranarak bilgiler doğrulattırıldı.

20 gündür tek bir açıklama yoktu

Haberin yapıldığı tarihten sonra ne Düzce Valiliği ne de Düzce ve Konuralp Belediyeleri bu haberi yalanlayacak bir açıklama yapmadı. Hatta, Düzce Milletvekili Osman Çakır ‘ın Beyaz Tv’de katıldığı bir programda, “ Düzce’de bir belde mahalle olacak o zaman 10 belediye olacak 10 belediyeyi de alacağız” şeklindeki açıklaması haberimizi doğrular niteliğindeydi. Ancak konunun gündeme gelmesinin üzerinden 20 gün geçtikten sonra Konuralp’te halkla bir araya gelen Milletvekili İbrahim Korkmaz, böyle bir konunun kendilerine gelmediğini , Konuralp’in mahalle olamayacağını söyledi. Korkmaz, haberi hangi basın kuruluşunun yazdığını sorarken bu konuyu ilk gündeme getiren haber kanalının Öncü televizyon olduğunu biliyordu ancak Yusuf Ercan ile birlikte kurumumuz ve sahibine hakaretler yağdırılmasına adeta çanak tuttu. Sayın milletvekili ve sayın belediye başkanı o gergin ortamda halkın galeyana gelerek haber ekibimize saldırması halinde ne yapacaktı, bunun sorumlusu kim olacaktı?

Öncü Tv’yi hedef gösterdi

Haberin üzerinden 20 gün geçtikten sonra Konuralp’te Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın da katıldığı bir halk toplantısı sırasında Yusuf Ercan’ın hiç konudan haberi yokmuş gibi Öncü Televizyon’u provokatör ilan eder şeklindeki konuşmaları halkın toplantıyı takip eden haber ekibimize tepki göstermesine neden oldu. “ Öncü Tv bunu yapmakta bir numara, nerden almışlar bakalım bu haber,” gibi sözlerle halkın sesi Öncü Televizyon’a çirkin iftira atan Ercan, yıllardır bir çivi çakamadığı Konuralp’teki hizmet eksikliğini sorgulayacağına Öncü Televizyon’un güvenirliliğini sorgulama peşindeydi.
Konuralp’in mahalle olması konusunda kendi yorumunu değil sadece Danıştay 10. Dairesinin bu kararını kamuoyuna duyurma adına haber yapan Öncü Televizyon, bu çirkin iftiralar ve yalanlamalara rağmen halkın sesi olarak bundan sonra da tarafsız yayınlarına devam edecektir.