İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, Çilimli Kaymakamlığı ve Çilimi Belediye Başkanlığı’nın proje ortağı olduğu “Gönül Gençlerimiz” projesiyle  çalışmalarına hız veren Erdemliler Derneği, soyut olmayan kültürel hazinelerin gençler eliyle farkındalığını sağlayacak.

Toplumsal kaynaşmayı güçlendirecek
Erdemliler Derneği Başkanı Hasan Karadayı’nın koordinatörlüğünü yürüttüğü projede, 21. yüzyılın teknolojiyle birlikte gelen ve hızla değişen modern yaşamda toplum ve gençlerin ihtiyaç duyduğu dayanışma, paylaşma, hatırlama, hatırlanma, birlik, beraberlik ve toplumsal kaynaşmayı güçlendirmek amaçlanıyor. Bu doğrultuda unutulma tehlikesi ile karşı karşıya olan arkadaşlık, komşuluk, akrabalık ve mahalle kültürünün gençler tarafından günümüz yaşam koşullarına uyarlanması, canlandırılması ve yaşatılması hedefleniyor.



Projenin amacı
Hazırlanan bu projeyle, toplum hayatında unutulmaya yüz tutmuş, Türk aile ve toplum değerlerinin gençler eliyle araştırılarak korunmasına ve geliştirilmesine de katkı sağlanacak. Toplumun sosyal ve kültürel yaşantısına, huzur ve refahına büyük katkısı olan arkadaşlık, komşuluk, akrabalık ilişkileri ve mahalle kültürü kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları işbirliği  ile tespit ve kayıt altına alınacak, gönüllü gençler vasıtasıyla  günümüz yaşamına uyarlanacak.
Proje ile ayrıca gençlerin sağlıklı, bağımlılıklardan uzak, milli ve manevi değerlerle donanmış şekilde yetişmelerine destek olunacak. Arkadaşlık, aile, komşu, akraba değerleri ve toplumun birlik, beraberlik ve kaynaşması gibi günümüzde ihtiyaç duyulan ve eksikliği hissedilen bir yaşam tarzının yeniden canlandırılması için  farkındalık oluşturacak.


“Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş aidiyet duygusunu diri hale getireceğiz”

Erdemliler Derneği Başkanı Hasan Karadayı, projeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Sahada proje süresince, gençlerin önderliğinde arkadaşlık, komşuluk, akrabalık ve mahalle kültürü değerleri alanında geçmişte kültürümüzde olan günümüzde unutulmaya yüz tutmuş aidiyet duygusunu diri hale getirerek; arkadaşlık, komşu, akraba ve mahalleli koruma, kollama ve gözetme kalkanı ile gençleri bağımlılık, benzeri kötü alışkanlık ve davranışlar gibi tehlikelerden uzak tutmak, sağlıklı, yaşama sevincine sahip,  iletişimi kuvvetli, tarih kültür bilincine sahip, çevreye duyarlı kişiler olarak yetişmelerini temini için de bir dizi eğitim, çalışma ve etkinlikleri gerçekleştirilecek. Gönül gençlerimiz ile birlikte çok renkli bir kültürel yaşam ve değerlere sahip olan Düzce’de ve ilçemiz Çilimli’de soyut olmayan kültürel hazinemizin gençlerimiz tarafından farkına vardırılacak ve gelecek nesillere aktarılması hususunda da bir adım atılmış olacaktır. Dernek ve projeyle ilgili güncel bilgilere www.erdemliler.net adresinden veya @gonulgenclerimiz sosyal medya hesaplarından erişilebilir.” ifadelerini kullandı.