2002 yılından bu yana yapılan genel seçimlerde Düzce'de vekillik koltuğunu rakiplerine kaptırmayan AK Parti'nin merakla beklenen adayları dün kamuoyuna duyuruldu. Mevcut milletvekillerinden sadece Ayşe Keşir tekrar listeye alındı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün muhtemel kabinede kendisine yeniden yer bulacağı dillendirilirken, 1 Kasım'da tekrarlanan 2015 genel seçimleri ile birlikte 3 kez aday gösterilip vekil seçilen Fevai Arslan liste dışı kaldı. Kurucu İl Başkanı ve eski vekil Fahri Çakır listenin sürprizi olurken, Numan Çabuk da yeni bir yüz olarak seçim yarışına dahil oldı.

"Parlamentoya devam ve prensipleri dikkate aldık"
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, listelere alınmayan 26. dönemden milletvekilleri hakkında konuştu. Milletvekili aday listesini oluştururken parlamentoya devam ve parlamento prensiplerini dikkate aldıklarının altını çizen Erdoğan, parti prensiplerine dikkat etmeyen, devamda hassasiyet göstermeyenlerin listelere konulmadığını açıkladı.

Bir ilk: Adaylardan yazılı taahhüt alındı
Ehliyet ve liyakatın önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu seçimlerde yaptıkları bir ilki de paylaştı ve adaylardan yazılı taahhüt aldıklarını söyledi. AK Parti milletvekillerinin seçim bölgelerinde olması konusuna önem verdiklerini ve bu noktada bir hassasiyet gösterdiklerini kaydeden Erdoğan, adaylardan haftanın 3 günü Ankara, diğer günler ise seçim bölgelerindeki ofislerinde olma konusunda yazılı taahhüt aldıklarını bildirdi. Erdoğan ayrıca vekil seçilenlerin çalışmalarını her hafta rapor edeceğini de aktardı.

Haber: C.ÜSTÜNER