Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün (20 Ağustos) Gaziantep'te Şahinbey'de, bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde, önce 94 yaralı, şu an itibarıyla bu yaralıların tedavi edilenlerini bir kenara koyacak olursak, hastanelerde yaralı olarak şu anda 69 yaralı var. Bunların 17'si ağır. Tabii 51 ölüm vakası söz konusu." ifadelerini kullandı.

"İlk kanaatler, bir DAİŞ eylemi olduğu istikametinde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an itibariyle Valiliğimiz, emniyet teşkilatımız, vardıkları ilk kanaatler, bir DAİŞ eylemi olduğu istikametinde. Malum son dönemlerde Gaziantep'te DAİŞ'in böyle bir yapılanması veya yer bulma gayretleri söz konusuydu. Birçok yoğun operasyonlar yapıldı, yapılıyor. Şu anda tabii ki orada güvenlik güçlerimizin bu çalışmaları çok daha yoğun bir şekilde devam edecektir. Birliğimizi, beraberliğimizi daim kılmak suretiyle de tüm bu terör belasının üzerine birlikte gitmemiz gerekiyor. Bu terör nereden gelirse gelsin bizim için değişmiyor. Bu FETÖ terör örgütü olabilir, PKK olabilir, DAİŞ olabilir, Suriye'nin belli bölgelerinde PYD, YPG olabilir. Hepsi bizim için terör örgütüdür. Bunların dini, milleti, vatanı, söz konusu değildir. Türkiye olarak da bizler tüm gücümüzle ve 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimizle el ele omuz omuza bunların üzerine gideceğiz."

Yaralıları ziyaret ettiler

Gaziantep'in Şahinbey İlçesi Beybahçe Mahallesi'nde bir düğüne yapılan bombalı terör saldırısının ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ Gaziantep’e gitti. Valilikte oluşturulan Kriz Merkezi'nde Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Sağlık Bakanı Akdağ; vali, belediye başkanı, milletvekilleri ve İl Emniyet Müdürü ile birlikte bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra terör saldırısında yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ettiler.

"En sağlıklı açıklamaları valiliğimiz yapacaktır"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastane çıkışında basın mensuplarına yaptıkları değerlendirmede olayla ilgili olarak Kriz Merkezi'nin kurulduğunu ve yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşması için tedavi ettiğini açıkladı. Açıklamaların ardından Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Sağlık Bakanı Akdağ, ziyaret ettikleri hastanelerde tedavi gören hastalarla ilgili olarak doktorlardan bilgiler aldı. Yaralı vatandaşlara ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

 Haber; C. ÜSTÜNER